velkommen velkommen

Temperament

Det vidunderlige sind

Birmakatten er ukompliceret og besidder en stor tilpasningsevne. Dog bør Birmakatten ikke være alene hos mennesker, der er hjemmefra det meste af dagen.

Birmakatten går fint sammen med børn, da den er meget glad, legesyg, bevægelig og under ingen omstændigheder “ondsindet”. Den passer også godt ind i et hvirvlende familiemønster, da den ikke behøver så megen ro som f.eks en perserkat.

Birmaen er meget selskabsglad – en udpræget “familiekat” -der knytter sig mere til sine mennesker end til omgivelserne. Ud over sin stærke sans for familiesamhørighed har Birmaen et stærkt udviklet moderinstinkt.

Birmaen er udpræget nysgerrig og følger med i alt, hvad der sker, og den lægger en fantastisk sindighed for dagen for at få lov til at “være med” i alle dagens gøremål!

Det er en udpræget social race, og man ser sjældent, at katte gensidigt vasker hinanden så meget, som det er tilfældet med Birmaen.

Birmakatte er livlige og charmerende, intelligente og fornuftige dyr. De elsker selskab og trives sjældent som det eneste dyr i hjemmet. Heldigvis går birmaen rigtig godt sammen med andre dyr, så længe de kan få lov til at bestemme. Dog nyder en birma allermest en artsfælle og gerne af samme af race, da de elsker at ligge og putte sammen.

En birma er med til alt og følger dig overalt, de ynder at rende i 8-taller om benene på dig og smide sig lige foran fødderne, bare for at få et ekstra kæl. Birmakatten er utrolig legesyg og opfindsom hele livet, men elsker også bare at blive nusset og kigget dybt i øjnene.


Når en birma laver ulykker, har de en tendens til at se endnu mere uskyldige ud, end de rent faktisk er og racen normalt gør.


Denne hjemmesides udgives og opretholdes af Birmakedsen
Hvis du har spørgsmål, ris eller ros, så kontakt os endelig. Du kan skrive til os på birmakredsen@mail.com