velkommen velkommen

Legenden

Engang for længe side, højt oppe i Lugh bjergene nær grænsen til Kina, boede Kittah munkene. Munkene levede i fred og fordragelighed, sammen med 100 helt hvide katte med gyldne øjne, i tilbedelse af gudinden Tsun-Kyankse.

Tsun-Kyankse var gudinden med de safirblå øne, som vogtede over transformationen af Kittah munkenes sjæle, så de kunne genopstå som hellige dyr. Hun sørgede således for, at de mest hengivne munke, kunne leve videre, i de hellige kattes perfekt skabte krop. Disse munkes sjæl ville blive, højt agtet og respekteret, resten af kattens levetid.

Den højtagtede munk Mun-Ha, havde et langt gyldent skæg, som skulle være flettet af gudinden selv. Mun-Ha tilbragte derfor ikke et eneste minut, sagde eller tænkte noget, som ikke var hengivet til at forgude eller tilbede gudinden.

En nat, blev klostret invaderet af barbariske tyve og munkene så hjælpeløst til mens Mun-ha blev dræbt midt i bønnen. De så, da Sihn instinktivt sprang op på maven af hans døende herre, for at forsvare ham, mens han intensivt kiggede ind i øjnene på gudinden. Munkene så, at gudinden med et mirakel ændrede den hellige kat Sihn.

Sihn pels blev gylden, ligesom Mun-ha’s skæg han stod på, hans øjne blev blå som gudindens han kiggede på. Sihns ansigt, ben, ører og hale blev mørke pga. al ondskaben i verdenen, mens hans poter forblev hvide som tegn på uskyld og selvopofrelse.

Da de Kittah munkene så dette mirakel, fandt de styrken til at jage tyvene på porten. Sihn forlod ikke hans herres side og efter 7 dage døde han, bærende Mun-ha’s sjæl til himmels. Da munkene kom til bøn næste morgen, så de at alle templets katte havde forvandlet sig og nu lignede den hellig kat Sihn.

Hvor smuk denne legende end er, er der ingen udover Birmaen, der ved om den er sand, og den hemmelighed vil for evigt være deres.


Denne hjemmesides udgives og opretholdes af Birmakedsen
Hvis du har spørgsmål, ris eller ros, så kontakt os endelig. Du kan skrive til os på birmakredsen@mail.com